ECHTSCHEIDINGSMEDIATION

Echtscheiding mediation stappen plan.

Stap 1, week 1:

Tijdens onze eerste mediation afspraak brengen we al uw vragen in kaart en maken we een inventarisatie van uw financiën en alle schriftelijke stukken die nodig zijn om goed en snel het conflict op te lossen. Indien er sprake is van een echtscheiding dan bespreekt de mediator uitvoerig met u samen op welke wijze de omgangsregeling met de kinderen er uit moet komen te zien. Deze zal vervolgens worden vastgelegd in een ouderschapsplan.

Aan het einde van week 1 stuurt u alle stukken naar ons op per post of e-mail.

Stap 2, week 2:

In week 2 komt de mediator nog een keer bij u langs om andere de volgende onderwerpen te bespreken: wie betaalt wat, wat moet de andere persoon doen, het ouderschapsplan, de alimentatie, draagkracht, pensioen en afspraken omtrent de woning.

Stap 3, eind week 2:

eind week 2 krijgt u tijdens de mediation een concept convenant van de mediator dat bij de rechtbank moet worden ingediend om de echtscheiding aan te vragen. Ook krijgt u in concept het ouderschapsplan en de alimentatie- en draagkrachtberekening.

Stap 4, begin week 3:

Begin week drie worden alle stukken door de mediator en onze huis advocaat (met wie wij intensief samenwerken) gecontroleerd en hij zal alle stukken voor u indienen bij de rechtbank.

Stap 5, eind week 3

Eind week 3 worden alle stukken bij de rechtbank ingediend en is het afwachten op een beschikking van de rechtbank.

Maar heeft u meer tijd nodig om alles nog eens rustig te overzien en door te lezen, wordt dat uiteraard met de mediator afgestemd.

Stap 6:

Na een paar weken zal de rechtbank de echtscheiding uitspreken. De mediator komt dan nog eens bij u langs om al uw vragen te beantwoorden en te begeleiden. De echtscheidingsbeschikking wordt voor u bij de burgerlijke stand ingeschreven, zodat de echtscheiding definitief wordt. Tot 6 maanden na het uitspreken van de echtscheiding door de rechtbank kunt u de mediator vrijblijvend zonder kosten bellen als u vragen of problemen heeft.