Op zoek naar een ervaren Quickmediator?

‘Mediation is not an alternative, it’s more a manner’.

Conflicten lijken soms haast onvermijdelijk en onoplosbaar als een patstelling. Veranderde omstandigheden of gedwongen beslissingen met vaak grote en niet direct inzichtelijke consequenties. Het juridische perspectief lijkt de logische eerste stap om argumenten gewicht te geven. Waar sta ik en hoe sta ik zo stevig mogelijk?

Is hiermee dan niet een belangrijke fase overgeslagen? De kans om meer duidelijkheid te krijgen, het creëren van alternatieve opties en de ruimte te vinden voor oplossingen die kunnen aansluiten op wederzijdse doelen?

Mediation biedt uitkomst om de gesprekken constructiever te laten verlopen. De wederzijdse belangen kunnen gemakkelijker worden overgebracht en ontvangen in een andere context. Mogelijk het vertrouwen te herstellen waar onterechte of vage vermoedens zijn ontstaan. Bovendien zorgt een vaste timing van het gesprek voor ruimte en rust.

Belangrijke kernwaardes van mediation zijn vertrouwelijkheid en een open gespreksstructuur, naar mijn mening de basis ingrediënten om te komen tot  oplossingen die werken. Elk probleem kent zijn eigen problematiek, zodat wij in een team van professionals opereren en support en maatwerk bieden om echt alle opties en mogelijkheden in overweging te kunnen nemen.

Creatief en ondernemend denken, zodat ruimte ontstaat voor nieuwe invalshoeken. Ik zie mediation vooral wat losser van het formele notenhout en meer vanuit een commerciële benadering.

Verbeteren van de samenwerking, toekomstgerichte oplossingen zoeken ter bevordering van processen (evalueren) en het onderhandelen vanuit een win/win perspectief. Wat  ging er mis, wat kan er beter? Welke uitgangspunten zijn nodig en hoe pas je deze toe?

Graag zou ik jullie in dit proces willen meenemen omdat vaak blijkt dat er meer mogelijk is dan het nu lijkt. Een vrijblijvend intake gesprek is misschien als eerste initiatief een stap in de richting om verdere afgewogen beslissingen te kunnen nemen… en misschien zit de oplossing daar ook wel bij!

Ferry Francois  06.55.372.922

Gratis informatie

Neem contact op voor een gratis adviesgesprek, of informatie

Neem contact op met Ferry François voor een Gratis eerste adviesgesprek.

E-mail: ferry.francois@quickmediator.nl
Regio(s):
Telefoonnummer: 0655372922