Scheiden, maar hoe lossen we het op met de hypotheek?

De hypotheek als ketting

Het komt steeds vaker voor dat men een scheiding niet doorzet, doordat er een gezamenlijke hypotheek is en of men weet niet of men twee nieuwe hypotheken kan krijgen. Men wil wel scheiden, maar de hypotheek zorgt vaak voor een probleem. Gezamenlijk is er genoeg inkomen om de hypotheek te betalen, maar apart lukt dat vaak niet, dus wacht men met scheiden. Een onhoudbare situatie uiteindelijk, men wil tenslotte niet voor niets scheiden.

Huis verkopen en dan?

De oplossing lijkt dan simpel verkoop het huis dan maar, indien er veel overwaarde is, dan is dat prima. Men verdeelt zo nodig de opbrengst en kopen of huren elk een nieuwe woning. Indien er geen overwaarde is, maar meer schuld dan waarde, dan moet er een herstructurering komen van de hypotheken. Dus even huis verkopen is niet altijd de oplossing, er moet goed gekeken worden naar de inkomens van de partners en de nieuwe situatie.

Twee nieuwe woningen

Veelal zijn er geen nieuwe huurwoningen zo direct voor het grijpen. Dus moeten er twee nieuwe woningen gekocht worden met elk een hypotheek op eigen inkomen. Dan kan men weer verder met hun eigen leven. Veelal is hierbij een goede mediator en hypotheek expert nodig. Dit om een goede nieuwe financiële structuur te krijgen voor beide partijen. Dat geeft immers nieuwe vrijheden en rust.

De ketting eraf en verder

Hier komt een goede erkende hypotheek adviseur van pas. Jan Akse is Quickmediator maar ook gelijktijdig erkend hypotheekadviseur. Door zijn 30 jaar lange ervaring in hypotheken weet hij als geen ander wat er bij een echtscheiding komt kijken. Twee nieuwe huishoudens, twee nieuwe hypotheken, oude hypotheek overzetten en of afwikkelen etc. etc. Werk voor experts.

Nieuwe franchisenemer bij Quickmediator

Door de vele vragen vanuit het netwerk van franchisenemers van Quickmediator heeft Jan Akse zich ook aangesloten als Quickmediator, een ideale combinatie. De scheiding is ook een scheiding van alles. Alle eindjes doorknippen is de beste aanpak. Quickmediator heeft alles in huis om uw scheiding tot een goed einde te brengen, zodat u beide weer verder kunt met uw leven.

Meer weten over scheiden en uw hypotheek?

https://www.quickmediator.nl/mediators/jan-akse/