Zo eigenaardig kan een echtscheiding zijn

Zijn penis is te klein, zoals die van een kind. Hij is niet in staat zijn verantwoordelijkheden als een man binnen het huwelijk op te nemen.” Met deze argumentatie slaagde een Taiwanese vrouw onlangs erin de echtscheiding af te dwingen. Reden genoeg om op zoek te gaan naar enkele andere opmerkelijke echtscheidingsverhalen.
“Ik wil mijn nier terug”

Chirurg Richard Batista was in 2009 het gekibbel met zijn vrouw over de verdeling van hun goederen zo beu dat hij een ultiem wapen in de strijd gooide: hij wilde zijn nier terug, of een financiële compensatie voor de nier die hij in 2001 aan haar afgestaan had. “Ik heb geen spijt dat ik haar een nier geschonken heb. Toen het gebeurde leek het alsof ik mijn arm rond Jezus kon leggen. Het was ongelooflijk. Ik liep op wolkjes. En ik zou het opnieuw doen. Waar ik wel spijt van heb, is mijn gefaalde huwelijk”, omschreef de 49-jarige man zijn beslissing aan ABC News.

Schoonmoeder reist mee

Een Italiaanse bruid droomde na haar huwelijk in 2010 van een onvergetelijke huwelijksreis. Die kreeg ze ook, maar niet zoals ze vooraf verwacht had. Niet alleen haar kersverse echtgenoot verscheen op de luchthaven in Rome bij het vertrek, ook diens moeder. Schoonmoederlief vertoefde drie weken lang in hun gezelschap, en dat vond de bruid toch iets van het goede te veel. En terugsturen lukte niet, omdat de zoon zijn moeder liever bij hem had. Na de huwelijksreis vroeg de bruid de scheiding aan, omdat haar man “buitensporig emotioneel gehecht was” aan zijn moeder.

nbcnews.com
De helft is letterlijk de helft (1)

Na 18 jaar huwelijk had dit Cambodjaanse koppel het wel gehad met elkaar. Ze beslisten om de helft van hun goederen eerlijk te verdelen en dat werd door de echtgenoot wel erg letterlijk genomen. Hij zaagde gewoon de helft van hun huis af en stockeerde het materiaal bij zijn ouders. De echtgenote besliste om in de andere helft, samen met de kinderen, te blijven wonen.

Altijd voorzichtig zijn met de vogel

Een Chinese vrouw die een maand bij haar ouders was gaan logeren, vond dat de beo zich enigszins vreemd gedroeg bij haar thuiskomst. Hij zei voortdurend de woorden “divorce”, “I love you” en “be patient”. Woorden die hij duidelijk geleerd had van haar echtgenoot terwijl die met zijn nieuwe vriendin telefoneerde. Het vermoeden van ontrouw zag de bedrogen echtgenote op die manier bevestigd. Samen met de vogel stapte ze in 2001 naar de rechter om haar huwelijk te laten ontbinden.

De helft is letterlijk de helft (2)

Dat zijn echtgenote bij de scheiding in 2008 de helft van de spaarcenten kreeg, daar kon Branko Zivkov nog mee leven. Maar dat ze ook de helft van zijn boerderijmateriaal kreeg, dat vond de Serviër erover. En dus kocht hij een grote slijpmachine en sneed alle apparaten in twee. Zelfs weegschalen voor het wegen van kalveren, een eg en een zaaimachine moesten eraan geloven. “Wat ik met de koe doe, daar ben ik nog niet uit”, liet hij nog aan een plaatselijke krant weten.

bron http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/ookdatnog/1.1580771

mediator mediation quickmediator advocaat echtscheiding