Een mediator of advocaat met toevoeging is duurder als Quickmediator!

Toevoeging heeft geen voordelen! Zie hier stuk van RVR, eerste gesprek kost 75,- per uur. Een tarief wat bij Quickmediator standaardtarief is. Dat niet alleen het eerste gesprek is bij Quickmediator altijd GRATIS!
Dus bezint er ge begint! en kies voor een mediator van Quickmediator
.

bron: http://www.rvr.org/nl/subhome_bp/mediator_search
Vind snel een mediator
De in dit register vermelde mediators zijn mediators die bij de Raad voor Rechtsbijstand staan ingeschreven. Zij zijn NMI registermediator. Dit betekent dat zij voldoen aan extra kwaliteits- en ervaringseisen. De in het register ingeschreven mediators mogen ook gesubsidieerde zaken doen. In een enkel geval behandelt de mediator geen gesubsidieerde zaken, dat staat dan bij de mediator vermeld onder ‘opmerkingen’. De rechtspraak en het Juridisch Loket verwijzen alleen naar in het register van de Raad ingeschreven mediators.

Er zijn ook andere mediators. U vindt deze onder meer via de volgende links:
https://quickmediator.nl
Nederlands Mediation Instituut
Nederlandse Mediatorsvereniging
Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars
Vereniging van Mediators en Scheidingsbemiddelaars in het Notariaat
Nederlands Instituut van Psychologen
Nederlandse Vereniging Van Mediation Advocaten

Uurtarief
Het uurtarief kan verschillen per mediator. Naast ervaring speelt ook de professionele achtergrond en specialisme een rol. Het in dit register vermelde uurtarief (inclusief BTW) is indicatief. Het is dus verstandig om de mediator vooraf te vragen wat het uurtarief is en aan welke bijkomende kosten men moet denken. De mediator dient zijn of haar kosten altijd te specificeren.

U komt in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand
Als u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, betaalt u alleen de zogenoemde ‘eigen bijdrage’. Deze bijdrage varieert van € 50,- tot € 101,- per partij voor de hele zaak (dus niet per uur). De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen.

Meer informatie over inkomen.

U komt niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand
In principe betalen partijen het uurtarief gezamenlijk, ieder een gelijk deel. Een andere verdeling mag ook worden afgesproken. Sommige mediators hanteren een zogenaamd instaptarief. Dit betekent dat zij voor het het eerste gesprek (met een maximum van 2 uur) een bedrag van € 75 ,- (exclusief btw) per partij rekenen. Bij het eerste gesprek tekent u daarvoor een incassomachtiging bij de mediator. Daarna betaalt u het normale uurtarief van de mediator. Het wel of niet hanteren van het instaptarief staat opgenomen bij de informatie over de mediator in bovenstaande zoekfunctie.