mediation, conflict bemiddeling, echtscheiding, arbeidsconflict, mediator of advocaat, wat is het beste?

mediation, conflict bemiddeling, echtscheiding, arbeidsconflict, mediator of advocaat, wat is het beste?

mediation is steeds meer in opkomst, niet alleen vanwege de lage kosten, maar ook vanwege het samen oplossen. Een procedure bij de rechtbank is altijd tijdrovend en kostbaar. Maar mediation is alleen toepasbaar, mits beide partijen mediation willen doen! Wil 1 van de 2 geen mediation, dan is een eigen advocaat ook de enige uitweg.

bodemprocedure
Zodra het dan een bodemprocedure wordt, dan roept de rechter steeds vaker partijen bij elkaar voor een comparitie, hierin geeft de rechter in het kort zijn visie op de zaak en belicht de zaak van beide kanten. hij doet dat dan meestal wel op zo’n manier dat beide partijen denken, dit kan er voor mij nog wel eens vervelend uit komen te zien.

De gang op
De gang op, partijen moeten dan met hun advocaten de gang op en dan de zaak in 10-30 minuten de zaak proberen te schikken. Lukt dit niet, dan gaan de partijen weer de rechtzaal in en zal de rechter een uitspraak doen.

mediation met een mediator van Quick mediator

dat is het allergrootste voordeel van mediation met een mediator van Quick mediator, u heeft het recht in eigen hand, u kunt er samen uit komen en u krijgt ruimschoots de tijd daarvoor, er is immers geen druk om stukken op tijd in te dienen. Dat niet alelen, al staat u nog zo tegen over elkaar, probeer altijd eerst mediation via een mediator van Quick mediator, het zal u zaak altijd ten goede komen, ook bij geen oplossing!