NHG controleert bij echtscheiding scherper, alsof scheiden leuk is?!

NHG controleert bij echtscheiding scherper, alsof scheiden leuk is?!

Denk je te verzekeren met NHG, gaat je huwelijk stuk, staat er een controleur voor de deur, alsof je scheiden voor de lol doet. Een echtscheiding komt niet van de één op de andere dag, maar loopt al en tijd alvorens mensen besluiten te scheiden. Je probeert je in te dekken zoveel als kan, maar een hoop dingen is niet altijd in te voorzien. zoals extra controle op de NHG. Dat niet alleen de richtlijnen zijn aangepast.

Ik moet dan altijd denken aan het bordje wat boven elke deur van een verzekeringsmaatschappij hangt:

                                                                              “Wij keren niet uit!”

lees hier stuk van VEH over NHG:

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) gaat scherper letten op mensen die hun huis te koop zetten vanwege echtscheiding. Per 1 juni 2013 stelt NHG voor deze categorie één specifieke inkomens- en vermogenstoets verplicht. Vanaf juni informeert NHG woningbezitters die hun huis te koop hebben gezet per brief over de veranderingen.

De nieuwe richtlijnen zorgen voor een intensiever en uniform voortraject bij dreigende verkoop met verlies. Vroegtijdig in actie komen is essentieel, stelt NHG. Zo hoopt het garantiefonds te voorkomen dat consumenten hun huis met verlies verkopen. Tijdige, gestructureerde actie kan ook duidelijk maken of de woningbezitter in aanmerking komt voor kwijtschelding van een eventuele restschuld, als het onverhoopt tóch komt tot verkoop met verlies. Tegelijkertijd maken de nieuwe richtlijnen het lastiger voor mensen in echtscheiding om een succesvol beroep te doen op NHG.

Werkloosheid en arbeidsongeschiktheid zijn twee andere redenen waarom woningbezitters een beroep kunnen doen op NHG. Voor deze twee doelgroepen komt NHG later dit jaar met aangepaste richtlijnen.

http://www.eigenhuis.nl/actueel/nieuws/2013/415322-nhg-intensiever-voortraject-bij-echtscheiding/