2012 procederen is uit, 2013 mediation is in

Tijden veranderen, mensen veranderen door de omstandigheden. Het geld wat men nu kan uitgeven is eigen geld, geld van de bank bestaat niet meer. Voorheen kon men vrij eenvoudig geld lenen van de bank en gaf men dit ook makkelijker uit. Nu men echt alles zelf moet betalen, gaan mensen meer en meer op de kosten letten.

Procederen te duur

Men heeft tegenwoordig ook meer realiteitszin doordat het procederen ook veel te duur is geworden. Het uurloon van een advocaat is zomaar 200 euro per uur en dan de enorme hoge griffierechten. Tevens duurt het allemaal erg lang voordat zaken op de rol staan en de zaak ook daadwerkelijk behandel wordt, dit verhoogt ook de kosten van de advocaat. De meter tikt, net als in een taxi als je blijft zitten, gewoon door!

Mediation is zelf oplossen

Mediation is een zelf oplossende werkwijze, waarbij partijen het conflict of echtscheiding samen op lossen met de mediator. De mediator maakt bij een echtscheiding het convenant en het ouderschapsplan op en dient deze via de procureur in bij de rechtbank. Een scheiding kan binnen 5-6 weken geregeld zijn voor ca. 1000,- euro. De echtscheiding is dan duurzaam ontbonden. Vader, moeder en kinderen kunnen weer verder met hun leven zonder dat de verhoudingen zo verknald zijn, dat het gezin alsnog met jarenlange rotgevoelens zit. Mediation is helemaal in. Voordelig en prettig voor iedereen.

Bedrijfsconflict

Bij elk ander conflict maakt de mediator een vaststellingsovereenkomst tussen partijen, waarbij de afspraken schriftelijk vastgelegd worden. Hiervoor is geen rechtbank nodig. Het kan eventueel bezegeld worden bij een notaris, indien de behoefte daar is. Ook kunnen partijen bij mediation weer verder met elkaar, men heeft het conflict immers samen opgelost, zonder kostbare en vijandige procedures. Mediation is helemaal in! 2013 is het Mediation jaar.