Huizenprijs blijft dalen, mediation met uw bank!

‘Huizenprijzen blijven tot in 2014 dalen’

AMSTERDAM –HYPOTHEEK De huizenprijzen in Nederland blijven tot ver in 2014 dalen. Door de vele bezuinigingen, de aanpak van dehypotheekrenteaftrek en de strengere regels bij de verstrekking van hypotheken gaan de prijzen daarbij verder achteruit dan eerder gedacht.

Dat voorspelde kredietbeoordelaar Fitch maandag.

Fitch verwacht dat de huizenprijzen in het midden van 2014 de bodem hebben bereikt. Tegen die tijd liggen de prijzen volgens het ratingbureau gemiddeld 25 procent lager dan op het piekniveau van voor de economische crisis. Eerder ging het bedrijf uit van een daling met 18 procent.

‘Over twee jaar is het tijd voor herstel’

Tegen het einde van 2014 zorgen de goedkopere huizen en duidelijkheid over de aanpak van de huizenmarkt voor herstel, voorspelt Fitch. In de tussentijd voorkomen het lage aantal nieuwe huizen dat wordt gebouwd en de liberalisering van de huurmarkt dat de prijzen nog sterker dalen.

In navolging van Rabobank en ING

De laatste weken lieten ook Rabobank (Huizenprijs daalt met 7 procent in 2013) en ING (Woningverkoop blijft dalen en Woningmarkt nog twee jaar achteruit) weten dat de woningmarkt voorlopig niet zal herstellen. Volgens hun voorspellingen blijft de huizenprijs flink dalen en worden er steeds minder woningen verkocht.