BRANDWEER LEGT WERK NEER OM CONFLICT, met mediation los je dit op!

Het conflict bij de brandweer Zuid-Limburg loopt op. Brandweerlieden weigeren met ingang van 19 januari extra overuren te draaien. De gemeente dreigt op salarissen te korten.

Conflict over dienstrooster en sociaal plan

De brandweerlieden rukken wel uit, maar leggen ander werk dat hun wordt opgedragen naast zich neer. Dat lieten de vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak vrijdag weten. De acties zijn een gevolg van een langslepend conflict tussen bonden en de brandweer Zuid-Limburg over dienstroosters en een sociaal plan. De actie heeft geen gevolgen voor de veiligheid, benadrukken de bonden.

 

Wie meedoet wordt gekort op salaris

De brandweer was vrijdagmiddag formeel nog niet op de hoogte van de acties. De woordvoerder van burgemeester Anton Barske van Stein zei namens de brandweer Zuid-Limburg na het weekend met een reactie te kunnen komen. Wel zei hij dat acties als deze zullen worden beantwoord met het korten van salarissen van degenen die eraan meedoen.

 

Geïntimideerd door dienstleiding

De actiebereidheid onder het personeel in de kazernes te Maastricht is zeer groot. Veel medewerkers voelen zich geïntimideerd door de dienstleiding, aldus de vakbond. De leden bereiden zich voor op een langdurig actietraject.


Beslag op bankrekening brandweer

Wegens het overtreden van de Arbeidstijdenwet laten de bonden ook beslag leggen op de bankrekening van de brandweer. Er is een deurwaarder ingeschakeld om dwangsommen te innen, aldus de bonden.