Scheiding actie van Wildfm

Scheiding actie van Wildfm

Ja, leuk lachen om andermans ellende, volgens mij is echtscheiding niet iets wat je doet voor de lol. Je hebt samen besloten niet meer verder te gaan en kiest dan uiteindelijk voor een echtscheiding. Hier de link naar de actie:

http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2012/12/win-een-echtscheiding

Zelf kom ik ook uit een gezin waarin mijn ouders zijn gescheiden, ik was 10 jaar. Dat vergeet je nooit meer. In eens sta je tussen twee vuren in en als kind wil je helemaal niet kiezen. Je wil zowel bij je vader als moeder zijn. Je snapt er niks van.

Zodra er advocaten bij een echtscheiding komen, dan is de sfeer al gauw vijandig. De advocaat treed immers op voor zijn cliënt en zal wel even vertellen waar diegene allemaal recht op heeft. Uiteindelijk zit het stel met torenhoge advocaten nota’s en komen ze er achter dat er niet zoveel te verdelen is. De schulden zijn vaker hoger dan de bezittingen.

Het enige lichtpuntje in de actie van Wildfm is de bekendheid die ze geven aan mediation. Mediation leent zich namelijk uitstekend voor echtscheiding. Zodra men besluit om te gaan scheiden, roept men de hulp in van een mediator. Quickmediator is een landelijke franchiseorganisatie die door het hele land, zelfs Europa, dezelfde herkenbare service van mediation verleend. U heeft te maken met doorgewinterde professionals die weten waar ze over praten en u de goede richting uit sturen.

U gaat immers niet voor niets scheiden, niet omdat u er samen zo goed uit komt. Maar u wil het toch samen regelen, die realiteitszin heeft u wel. Dan is kiezen voor Quickmediator een zeer goede keuze. U kiest dan voor duurzaam. U wilt uw kinderen niet later aan de anti-depressiva zien.

Zodra de eerste afspraak met een Quickmediator is gemaakt dan neemt u met z’n drieën door hoe een en ander aangepakt wordt. Wij houden tussen elke mediation sessie één week. Zodat u elk het besprokene kan laten bezinken, met andere mensen overleggen en er een goed gevoel over krijgen. Want u doet het immers zelf! De Quickmediator is uw filter, u kunt tegen hem aanpraten en vertellen hoe u het ziet. een mediator is er voor opgeleid om wat u wilt ook over te brengen aan uw partner. De mediator laat u de mogelijkheden zien, van wat u eerst voor onmogelijk had gezien.

In 95% van de echtscheidingen die wij krijgen is de scheiding een feit, na drie mediation gesprekken van ca. 2 uur. Het derde gesprek is dan ook het laatste gesprek en dan tekenen we het echtscehidingsconvenant. De procureur dient het convenant dan in bij de Rechtbank. In principe is de scheiding na ca. 5-6 weken rond. En dat voor € 1.000,- gezamenlijk.

Nu maar hopen dat u kiest voor de juiste weg en als u gaat scheiden, kies voor duurzaam, kies voor een mediator van Quickmediator.