Leo van der Wees: Sukkels, werkdruk en bezuinigen. Dus op naar de mediator!

Leo van der Wees: Sukkels, werkdruk en bezuinigen. Dus op naar de mediator!

De werkdruk in juridische kringen is hoog, heel hoog. En die wordt alleen nog maar hoger omdat met hetzelfde aantal mensen, met steeds minder geld er steeds meer werk verricht moet worden. Middels een manifest sprak een aantal raadsheren er eind vorig jaar schande van.

De kwaliteit is zodanig onder druk komen te staan waardoor veel zaken niet de aandacht kunnen krijgen die ze verdienen, en waardoor somsonverantwoorde keuzes worden gemaakt.

lees verder: http://www.nrc.nl/carriere/2013/11/22/sukkels-werkdruk-en-bezuinigen/

Eerder zei Leo van der Wees, “mediator nog even niet” in een stuk, nu ziet hij ook in dat mediation in veel gevallen de beste oplossing is!

GEEN FLUTZAKEN MEER

Mediation is mogelijk een andere optie. Als de onlangs verlengde proef met mediation in strafzaken goed wordt afgerond, zou ik voorstellen dit soort zaken onmiddellijk door te schuiven naar een bemiddelaar.
Dus voortaan graag geen belasting meer van het gerechtelijk apparaat over het opsteken van een middelvinger naar een agent, het fuck you of loser noemen van een diender, het beledigen van een wethouder , of de verzorging van een konijn.

Hiermee lossen we ongetwijfeld niet het hele probleem van de toenemende werkdruk op. Ik neem in ieder geval voorzichtig aan dat het aantal flutzaken niet dermate groot is dat dat het geval is. Het zal wellicht iets helpen en er zitten volgens mij mediators genoeg om werk verlegen.

Dat is dan een fijne bijkomstigheid.