Echtscheiding mediation

Echtscheiding mediation

Echtscheiding mediation stappen plan

 

In overleg met u komen wij als mediator, zoals in het verleden de verzekeringsadviseur deed, bij u thuis op ieder gewenst moment. Bij voorkeur komen wij ‘s avonds bij u langs zodat u geen vrij hoeft te nemen van uw werk en geen oppas hoeft te regelen voor de kinderen.

Opa en oma hoeven niet op te passen

Wij werken met een mediation stappenplan en tegen een simpel tarief € 250,- als startfee.  Vaak kunnen wij de zaak in 10 uur oplossen tegen een tarief van € 75,- per uur ex btw.

Dit bedrag wordt na het eerste gesprek bij u in rekening gebracht en moet voor het tweede gesprek zijn voldaan.

Stap 1, week 1:

Tijdens onze eerste mediation afspraak brengen we al uw vragen in kaart en maken we een inventarisatie van uw financiën en alle schriftelijke stukken die nodig zijn om goed en snel het conflict op te lossen. Indien er sprake is van een echtscheiding dan bespreken we uitvoerig samen met uw mediatior op welke wijze de omgangsregeling met de kinderen er uit moet komen te zien. Deze zal vervolgens worden vastgelegd in een ouderschapsplan.

Aan het einde van week 1 stuurt u alle stukken naar ons op per post of e-mail.

 Stap 2, week 2:

In week 2 komt de mediator nog een keer bij u langs om andere de volgende onderwerpen te bespreken: wie betaalt wat, wat moet de andere persoon doen, het ouderschapsplan, de alimentatie, draagkracht, pensioen en afspraken omtrent de woning.

Stap 3, eind week 2:

In week drie krijgt u tijdens de mediation een concept verzoekschrift van de mediator dat bij de rechtbank moet worden ingediend om de echtscheiding aan te vragen. Ook krijgt u in concept het echtscheidingsconvenant en de alimentatie- en draagkrachtberekening.

Stap 4, begin week 3:

Begin week drie worden alle stukken door de mediator en onze huis advocaat gecontroleerd met wie wij intensief samenwerken en hij zal alle stukken voor u indienen bij de rechtbank.

Stap 5, eind week 3

Eind week 3 worden alle stukken bij de rechtbank ingediend.

Maar heeft u meer tijd nodig om alles nog eens rustig te overzien en door te lezen, wordt dat uiteraard met de mediator afgestemd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 6:

Op of omstreeks week 7 zal de rechtbank de echtscheiding uitspreken. De mediator komt dan nog eens bij u langs om al uw vragen te beantwoorden en te begeleiden. Wij schrijven de echtscheidingsbeschikking voor u in bij de burgerlijke stand zodat de echtscheiding definitief wordt. Tot 6 maanden na het uitspreken van de echtscheiding door de rechtbank kunt u de mediator vrijblijvend zonder kosten bellen als u vragen of problemen heeft.