Met plezier naar je werk…?!

Behalve om in je levensonderhoud te kunnen voorzien en iets toe te voegen aan onze maatschappij ga je naar je werk voor je plezier. Althans, zo zou het moeten zijn, toch? Natuurlijk zijn er ontelbaar veel richtlijnen die je vertellen wat je moet doen om dat plezier te hebben en te houden. En als jouw werkgever ook nog een beetje meedenkt, dan kan het zo maar zijn dat je prima op je plaats zit (of staat). Geniet ervan, zou ik zeggen.

Maar als dat plaatje er niet zo rooskleurig uitziet, wat doe je dan? Proberen het tij te keren, ten koste van jezelf, je collega’s of zelfs je werkgever? Loopt de communicatie stroef of is er sprake van conflicten op de werkvloer? Problemen thuis of in de familie? En wil je zeker een oplossing bereiken maar lukt dat niet zonder hulp? Dan wordt het tijd voor mediation.

Bij mediation werk je zelf aan een oplossing, maar krijg je er deskundige hulp van een mediator bij. In bijna alle gevallen wordt een oplossing bereikt, zodat je weer verder kunt met je leven en een zinvolle invulling daarvan. Deelnemen aan mediation doe je vrijwillig, maar het is niet vrijblijvend.

Een mediator is getraind in het begeleiden van de gesprekken. Hij of zij (ver)oordeelt niet, maar helpt je bij het vinden van een oplossing. De mediator is onafhankelijk, beide partijen moeten vertrouwen in hem of haar hebben enbereid zijn om samen aan een oplossing te werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet geheimhouding bewaren over de inhoud en het verloop van de onderhandelingen. Als een conflict wordt opgelost, worden de afspraken schriftelijk vastgelegd in een overeenkomst.

Voor vragen, een tip of suggesties kun je mij bereiken via e-mail, telefoon of website .

Door Renny Lankhaar

rennylankhaar foto

https://quickmediator.nl/mediators/renny-lankhaar/