Ook voor bouwmediation bent u bij Quickmediator aan het juiste adres.

ingestort huis

Onze Quickmediator Peter van Essen werd onlangs benaderd om te helpen met een hoogoplopende discussie tussen een aannemer en een koper van een nieuwbouw woning. Het onderlinge vertrouwen tussen de koper en de aannemer was volledig verdwenen.

Deze woning was begin 2014 samen met de koper, de aannemer en Vereniging Eigen Huis opleverd, en na een paar weken was het lijstje met de geconstateerde opleverpuntjes naar tevredenheid van de koper door de aannemer opgelost.

De koper betrok, nadat hij zelf een nieuwe keuken en vloerafwerkingen had aangebracht, daarop deze nieuwe woning.

Na de ingebruikname bleef de de koper echter klagen bij de aannemer over de badkamerradiator, welke volgens zijn zegge onvoldoende of helemaal niet warm werd, en weigerde daarop de bij de notaris in depot staande oplevertermijn van enkele tienduizenden euro’s vrij te geven voor betaling aan de aannemer.

Dit tot grote ergernis van de aannemer, waarop Quickmediator Peter van Essen werd benaderd om hierin te bemiddelen.

Tijdens het eerste gesprek tussen de koper, de aannemer en Quickmediator Peter van Essen werd vastgesteld dat de verwarmingsinstallatie conform de koop/aanneemovereenkomst voorzien was van een energiezuinige CV-ketel, van vloerverwarming en van een (laaggeplaatste) badkamerradiator met thermostaatkraan.

Door de afgegeven warmte van de vloerverwarming werd de thermostaatkraan van de badkamerradiator langzaam dichtgeknepen om onnodige stookkosten te voorkomen. De gewenste temperatuur in de badkamer was immers bereikt.

Na overleg met Quickmediator Peter van Essen werd afgesproken, dat de aannemer de  thermostaatkraan zou vervangen voor een ‘gewone’ kraan; de koper kon dan zelf de temperatuur in de badkamer regelen.

De opleveringspunten waren al eerder afgehandeld, dus de koper had geen reden om het depot bij de notaris nog langer vast te laten staan. Het depot werd daarop vrijgegeven.

Door het inzetten van Quickmediator werd heel snel een oplossing tussen partijen gevonden, en werd een slepende dure juridische procedure bij de Raad van Arbitrage voorkomen.

Heeft u ook een voortdurende discussie met een aannemer over uw verbouwing of nieuwbouwwoning, aarzel dan niet om contact op te nemen met Quickmediator. Het eerste gesprek of advies is geheel gratis, en een snelle voordelige oplossing is dan wellicht snel gevonden.