Regel uw huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen, het kan u een miljoen schelen

Regel uw huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen, het kan u een miljoen schelen

Amsterdammer grijpt naast miljoenenprijs van zijn ex

Een pas gescheiden Amsterdammer heeft dikke pech. Hij heeft geen recht op de helft van de Postcode Kanjer van ruim 2 miljoen euro, die zijn ex-vrouw begin dit jaar won.

Foto: Nationale Postcode Loterij

De scheiding werd in juli van dit jaar uitgesproken, en in oktober verwerkt door de burgerlijke stand. In januari had de vrouw de Postcode Kanjer van 2.109.655 euro gewonnen. De man claimde de helft van het geld. Hij wees erop dat hij ruim 30 jaar met de vrouw getrouwd was geweest, en dat zij al zeer lange tijd meespeelden met de Postcode Loterij.

De vrouw wilde de miljoenen echter niet delen. Volgens de winnares was de gemeenschappelijke boedel al eind oktober 2014 officieel vastgesteld. Uit een vonnis dat maandag openbaar werd, blijkt dat de rechter heeft bepaald dat de man kan fluiten naar de helft van de miljoenenprijs. Dit mede omdat de man niets bijdroeg aan de kosten van de vrouw voor haar levensonderhoud.

Ze leefden al 10 jaar niet meer samen als echtpaar en de man woonde al vier jaar met zijn nieuwe, jongere liefde waarvoor hij zijn ex had verlaten.

bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/24924461/__Man_grijpt_naast_miljoenenprijs__.html