Ruzie om chef AT5 en RTV Noord-Holland

Hoofdredacteur Andrew Groeneveld van RTV Noord-Holland verschijnt niet meer op zijn werk na een arbeidsconflict met de directie. De nieuwe directeur van RTV Noord-Holland en AT5, Paul van Gessel, wil maar één hoofdredacteur voor beide zenders en de keuze lijkt op AT5-hoofdredacteur Bart Barnas te vallen. Groeneveld is het oneens met de plannen.

Groeneveld wil niet reageren op de kwestie. Hij erkent alleen ‘in gesprek’ te zijn met de directie. Ook Van Gessel wil niet reageren zolang hij in gesprek is met ‘meerdere managers, en daarvan is Andrew Groeneveld er één’.

Begin vorig jaar werd AT5 overgenomen door Het Parool, de Avro en RTV Noord-Holland. Medewerkers spreken van twee verschillende ‘bloedgroepen’.

AT5’ers vinden de mensen van RTV N-H ambtenaren en provincialen die geen tv kunnen maken en die veel te veel geld krijgen van de overheid. Zij vinden op hun beurt AT5’ers arrogante hoofdstedelingen die wel wat dankbaarder mogen zijn, omdat AT5 zonder het geld van RTV Noord-Holland niet kan bestaan.

Na de fusie verhuisde de redactie van AT5 van de Herengracht en trok, met de nodige tegenzin, in bij RTV Noord-Holland in Slotervaart. De sfeer onderling is sindsdien niet verbeterd.

Lees vandaag meer in Het Parool.

(Door: Hans van der Beek)

een mediator van Quickmediator kan verhelderend werken!