Eerst mediation, bij niet slagen dan pas procederen!

Rechtbanken in Amerika sturen stellen direct terug, als ze niet eerst hun huwelijk hebben proberen te ontbinden met een mediator. Zie het eerst samen op te lossen alvorens te procederen is in Amerika al jaren een feit. Alles wat ver over de oceaan allang een succes is, komt vanzelf naar Europa. Veel mensen hebben inmiddels ook realiteitszin en lossen het op door middel van mediation.

Rechters zijn ook voorstander van mediation, het gaat er immers niet om wie er nu precies gelijk heeft. Het gaat er om dat je er samen uit ziet te komen. De rechter moet immers ook zijn oordeel laten vallen over een zaak. Veelal komt ie daar ook niet helemaal uit en in 99% van de bodemprocedures is een comparitie standaard. De rechter haalt partijen bij elkaar om live te zien wat partijen dwars zit, waar zit de angel. Is de pijn voor partijen kleiner te maken, is er een mogelijkheid om er samen uit te komen. Veelal geeft de rechter aan partijen diverse voorstellen, hoe men het ook kan zien. De rechter probeert er dan ook enige vorm aan te geven, welke kant hij denkt op te gaan en stuurt de partijen met hun advocaten dan de gang op. In het heetst van de strijd gaan advocaten dan met elkaar onderhandelen. Uw eigen advocaat zal u dan ook adviseren te schikken!

U bent geschrokken, al maanden zijn er brieven over een weer gezonden door uw advocaat en bent al duizenden euro’s kwijt en dan moet u de zaak even snel op de gang zien te schikken? U denkt: “heb ik daar zoveel geld voor uitgegeven?” U kiest eieren voor u geld en schikt de zaak. Dan komt de afrekening van de advocaat, deurwaarder, griffierecht daar nog over heen, en wat blijkt?, er blijft niets van over.

Dus? Eerst mediation, alvorens te procederen, veel beter voor u gemoedsrust en voor uw portemonnee!