Presentator Peter Zwerus ontslagen na arbeidsconflict

Geplaatst op dinsdag 19 maart 2013 08:48
0 reacties
0
  • Rechtbank Assen – Archieffoto Boom regionale uitgevers

Assen – De arbeidsovereenkomst tussen RTV Drenthe en presentator Peter Zwerus is maandag door de rechter in Assen ontbonden. Een verstoorde arbeidsrelatie maakt het werken voor Zwerus bij de omroep onmogelijk.

 

Om Zwerus uit te zwaaien moet de regionale omroep wel diep in de buidel tasten. Zwerus krijgt een eenmalige bruto salaris van bijna 230.000 euro mee.

De som is gebaseerd op zijn aantal dienstjaren (20) bij de omroep en zijn salaris. Bovendien stelt de rechter dat het niet Zwerus valt te verwijten dat de arbeidsverhoudingen zijn verstoord. Dan valt de zogenoemde kantonrechtersformule, en dus ook de som, wat hoger uit.

RTV Drenthe verweet Zwerus dat hij na programma’s ook privé gebruik maakte van gesponsorde kleding en een bril. De omroep heeft de rechter niet duidelijk kunnen maken welk beleid over gesponsorde materialen wordt gehanteerd. Bovendien zou een leidinggevende van Zwerus de presentator kenbaar hebben gemaakt dat het die keren om kledingstukken zouden gaan die niet terug hoefden naar de sponsor.

Toen het bleek dat de kledingstukken in Zwerus zijn kledingkasten waren gehangen, hanteerde RTV Drenthe door de man te ontslaan een te zware sanctie.

Mediation via de mediator van Quickmediator had beter geweest voor beide partijen.
www.quickmediator.nl