Scheiden zonder ruzie?

Scheiden zonder ruzie?

Tegenwoordig zijn er veel vechtscheidingen waarbij Bureau Jeugdzorg wordt betrokken.
Jaarlijks zijn zo’n 70.000 minderjarige kinderen betrokken bij echtscheidingen, maar dit zijn niet allemaal vechtscheidingen gelukkig! Bij 5000 van deze kinderen wordt er de Raad voor Kinderbescherming ingeschakeld, zoals dat ook is gebeurd bij de broertjes Julian (7) en Ruben (9), die vorige week dood zijn gevonden. Het schijnt dat in deze situatie ook sprake was van een vechtscheiding die al lange tijd doorsluimerde.

Vaak adviseert de Raad voor Kinderbescherming om de betrokken kinderen onder toezicht te stellen.
De Kinderombudsman concludeerde afgelopen november (in het rapport ‘De ondertoezichtstelling bij omgangsproblemen’) dat gedwongen hulp bij vechtscheidingen lang niet altijd een positief effect heeft. “De maatregel kan zelfs bijdragen tot verdere escalatie.”

Zie voor meer informatie: http://www.trouw.nl/tr/nl/4656/Jeugdzorg/article/detail/3445843/2013/05/23/Hulp-aan-kinderen-bij-vechtscheiding-kan-beter.dhtml

Heeft u kinderen en wilt u zo’n vechtscheiding voorkomen?
Bedenk dan dat het allerbelangrijkste de kinderen zijn en vooral in zo’n situatie. Een echtscheiding heeft vaak een enorme impact op de kinderen en daarom is het belangrijk om er samen uit te komen en een vechtscheiding te voorkomen.
Het beste is om een mediator in te schakelen, aangezien een mediator een persoon is die bemiddeld tussen twee personen. Een mediator zal nooit partijdig zijn of een kant kiezen en zelfs bijna nooit zijn mening geven. De enige taak van een mediator is ervoor zorgen dat zijn cliënten, of partijen, er samen onderling uit komen.
Dat is een erg belangrijk punt: er samen uitkomen, in het belang van de kinderen.

Een andere belangrijke reden om een mediator in te schakelen is dat het vaak nog niet eens een aantal afspraken in beslag neemt. Bovendien kan je bij een mediator alles regelen wat je maar wilt: ouderschapsplan, echtscheidingsconvenant etcetera.

Wat iedereen weet, maar soms wel eens uit het oog wordt verloren tijdens het scheiden, is dat de kinderen het belangrijkste zijn. Waarom zou u het zover laten komen dat een scheiding eindigt in een vechtscheiding en toezicht door Jeugdzorg? En om er vervolgens achter te komen dat de kinderen het belangrijkste zijn, dus dat u er samen uit moet proberen te komen.
U kunt ervoor kiezen om gelijk alles goed te regelen in het belang van de kinderen en door middel van mediation uw relatie, ook al gaat u uit elkaar, te behouden. Ook al gaat u scheiden, indien u kinderen heeft zult u voor altijd aan elkaar ‘vast zitten’, dus beter zorgen voor goed contact en op een vriendelijke manier uit elkaar!

Ga naar www.quickmediator.nl  en vind uw geschikte mediator in de buurt!