Bank niet gewillig na scheiding

Bank niet gewillig na scheiding

AMSTERDAM –
Scheiden is al geen pretje, maar de starre opstelling van banken maakt dit leed nog schrijnender. Dat ervoer Edgar ten Hoor. Na zijn scheiding in 2011 wilde hij in het voormalige gezamenlijk huis in Alphen aan den Rijn blijven wonen. De hypotheeklasten kon hij, ondanks 500 euro alimentatie, blijven betalen, maar het lukte hem niet de hypotheek alleen op zijn naam laten zetten.

Daartoe moest ING de naam van zijn ex-vrouw doorhalen op de hypotheekakte, maar dat weigerde de bank. ’Ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid’ (van de vrouw) ziet ING als verstrekking van een nieuwe hypotheek. Daarvoor gelden nieuwe, strengere regels, waaraan Ten Hoor niet kan voldoen.
Helaas staat ING hierin niet alleen. De Consumentenbond vroeg 16 hypotheekverstrekkers of zij in een situatie als deze zouden accepteren dat de hypotheek op één naam komt te staan, zonder boetes of andere verslechteringen. Alleen ASR en Florius blijken daartoe bereid. Alle andere eisen dat de klant een nieuwe hypotheek afsluit voor het deel dat hij van zijn ex overneemt. „Wellicht is verkoop van de woning een beter advies”, schreef de Rabobank.

lees verder: http://www.telegraaf.nl/overgeld/experts/bartcombee/21991232/__Bank_niet_gewillig_na_scheiding__.html

mediator nodig? eerst gesprek gratis! mediators door heel Nederland: https://quickmediator.nl/mediator