MOET IK MIJN EX DE HELFT VAN DE RESTSCHULD VAN ONS HUIS BETALEN?

MOET IK MIJN EX DE HELFT VAN DE RESTSCHULD VAN ONS HUIS BETALEN?

k ben net gescheiden, maar was in gemeenschap van goederen getrouwd. We zijn bezig het huis op naam van mijn ex te laten zetten, door middel van ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid. Klopt het dat ik dan de helft van de restschuld aan hem moet betalen? Ik ben nu zelf geld aan het sparen dat, als het huis op zijn naam komt, ik mijn gedeelte van de restschuld voor een deel zelf kan betalen. Kan dit of is de helft van mijn spaargeld ook van mijn ex-man? In het convenant staat wel dat als er schulden worden gemaakt, diegene daar zelf voor verantwoordelijk is. Maar hoe zit het met eigen spaargeld? Mijn dochter is 18 jaar en woont nog thuis. Zij heeft haar eigen spaarrekening. Kan de NHG eisen dit bedrag ook in te lossen op de restschuld? Hoeveel rente betaal je aan de NHG als zij de restschuld aflost bij de bank? Is deze rente lager dan een lening bij de bank?

N., Breda

leer verder: http://www.mijngeld.nl/antwoord-van-de-dag/annemarie-van-gaal/moet-ik-mijn-ex-de-helft-van-de-restschuld-van-ons-huis-betalen