Bizarre gijzeling wegens arbeidsconflict

Bizarre gijzeling wegens arbeidsconflict

ANP-1000_23812306
Werknemers eisen ‘vertrekregeling
: 24-06-2013 12:17 UUR
TAGS: 

Een 42-jarige Amerikaan wordt al vier dagen gegijzeld door zijn Chinese werknemers. De man heeft een fabriek die medische hulpmiddelen maakt. De bizarre gijzeling vindt plaats in een voorstad van Peking. De werknemers eisen een vertrekregeling, terwijl de eigenaar van de fabriek zegt dat de werknemers niet eens hoeven te vrezen voor hun baan.

De reden dat het personeel toch een vertrekregeling eist, is een eerder voorval in de fabriek. Ze komen in opstand omdat er onlangs dertig mensen met een gouden handdruk werden weggestuurd. De overige medewerkers willen nu ook keihardeYuans zien, ondanks dat hun baas al heeft toegezegd dat ze bij het bedrijf kunnen blijven werken.

‘Gekooid dier’
Op steun van de Chinese politie hoeft de fabrieksbaas niet te rekenen. Zij zeggen namelijk dat het in deze zaak om een gewoon arbeidsconflict gaat en grijpt dus ook niet in. Wel zou z’n veiligheid gegarandeerd zijn. De Amerikaan zegt zelf in een ‘inhumane situatie’ te verkeren, en voelt zich als een gekooid dier. De fabrieksbaas wordt slapen onmogelijk gemaakt, omdat hij 24 uur per dag in ruimtes met fel licht moet verblijven.

Niemand kan het gebouw zomaar in of uit, want zo’n tachtig medewerkers blokkeren de uitgangen van de fabriek.

bron: http://nieuws.thepostonline.nl/2013/06/24/gijzeling-wegens-arbeidsconflict/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gijzeling-wegens-arbeidsconflict

Laat het nooit zo ver komen. Kies voor een mediator van Quickmediator bij een arbeidsconflict!