Europarlementariërs moeten ook voor mediation kiezen.

Europarlementariërs moeten ook voor mediation kiezen.

In het NRC van 15 januari staat een artikel van Petra de Koning over het uiteenvallen van de PvdA-delegatie in het Europees Parlement.

 

Als achterliggende reden van dit uiteenvallen wordt genoemd de door PvdA-Europarlementariër Judith Merkies al dan niet terecht gedeclareerde advocaatkosten (totaal circa 31.900 euro).

judithmerkeis

Deze advocaatkosten betreffen een kort geding, welke Merkies heeft aangespannen tegen het partijbestuur na een ruzie tussen haar en het partijbestuur over het tijdstip van terugbetalen van dagvergoedingen.

 

Het is aan het publiek niet uit te leggen dat hun vertegenwoordigers in Europa elkaar de tent uit vechten met torenhoge juridische kosten tot gevolg, welke uiteindelijk op het bordje van dat publiek worden neergelegd.

 

Indien Merkies en het partijbestuur indertijd gekozen hadden om hun discussie over het tijdstip van terugbetalen op te lossen met behulp van een neutrale QUICKMEDIATOR, dan had dit kort geding voorkomen kunnen worden.

Dan was er geen circa 31.900 euro aan advocaatkosten verspild ten laste van de Europese gemeenschap.

Bovendien zou de PvdA-delegatie niet uiteengevallen zijn.

 

ardvndersteurHet wordt hoog tijd dat de wetsvoorstellen van kamerlid Ard van der Steur ter bevordering van mediation van kracht worden, ook in de Europese regelgeving.

QUICKMEDIATOR speelt in op deze ontwikkeling door haar succesvolle franchiseorganisatie in Nederland ook verder uit te bouwen in andere Europese landen.